Friday, December 4, 2009

++SeHaRi DLm SeMiNggU++

Bercerita ttg seminggu.. Aku dh start merepek okeh...

Jumaat Lepas,
Aku balik kg utk beraya, 6.30am dh gerak dr K.L. jln clear..aku expect xde speedtrap..rasa2 cam seme polis traffic g solat raya...he..he..he..aku pecut le 130-150km/jam....huh..huh..huh..ambik mak aku kt kg & g beraya..he..he..dgn muka serabai gilerrrr..

Minah ner yg tak semenggah ni...he..he..

Sabtu,
g plak beraya kat kemaman..rmh cousin aku yg baru pindah dr UK kata nyer nak menikmati keindahan ddk di tepi laut nan biru...dia wat rmh instant dlm sebln je siap....




Ahad,
Aku baru je nk bangun lelambat mak aku dh menjerittt, jom le kiter g rmh pakcik aku plak...pegile...tak pe aku sayang mak...

Isnin,
Aku ada urusan di pejabat tanah...urusan pembahagian harta atuk aku...huhahahaha...makcik kayoooo...pnye lah lecehnyer gilerrr turun naik tangga je lah...1st ambik borang kena byr 2rm pastu kena suh org isi borang 15rm(nk isi sndiri bleh tapi takut salah)pakcik tu isi pn salah...benggang aku dah naik tangga bagi kat atas dia kata salah...turun lagi..huwaaaaa...nk meraung aku...


Hai Serius nampak...kak ita kiterrr...

settle dh tghari nk antar mak aku lagi, nk balik K.L. lagi...huh tak tertanggung kepenatan aku time tu...sib baik aku ada stock baik dari ladangggg...he..he...he.. rempit sampai muntah mamat keta wira tu...he..he...

Habis lah selasa aku keja dgn muka toyanyer coz kepenatan...Layaaaannnnnn....

Thursday, November 26, 2009

++SuNaT++



Hah tengok!!!! serupa tak dgn ...... ni melayu pnye...he..he..

Ha..ha..ha... makin malas aku sejak aku bercucuk tanam ni...he..he..ni aku nk kongsi gambor ya lah cuti2 sekolah ni ramai bdk2 lelaki kecut perut takut nk bersunat kan...he..he..teringat citer mase penempatan aku wat majlis bersunat beramai ramai beberapa thn duluuuu...bebudak aku tgk relex je, yg gelabahnyer mak bapak takut tgk darah...ada tu pengsan biler tgk darah...huwawawawa...sekian sahaja cerita aku hari ini he..he..he.. ko merepek pe settttaaaannnnnnnn!!!!!!....

Hari ni aku boring gilerrrrrr... mood raya lah katakn sok aku balik kg melawat mak tersyg...eh ada org lain lagi ke yg disygi kt kg hah!!! jgn...jgn..jgn..mr kronic maner ko pegi daaaaa...lama menghilang...huk..huk..huk..hah aku layannnnnn c'usin dulu deh, stock baik fresh dari ladangggggg....muhahahahahaha...Layyyaaaaannnnnn...
.

Thursday, November 19, 2009

++ReD BoX++





Hah!!! ko lari2 sgt kan???aku dpt gak snap gambor ko muhahahahaha...



Ni gambr mlm semlm aku g karaoke tapi aku bknnyer reti menyanyi2...Layannnnn je lah...

++KaLau SeRoJa JiNgGa BeRaNi BuaT PeNgaKuaN BeRaNi Mati, AkU PuN Nak Gak...

Dah lame aku xupdated,entah rasa malas mencekam jiwa dan naluri yg celaru...saje tajuk kasi gempak satu dunia...he..he..cam ler aku ni artis...biler aku baca blog seroja jingga ada pengakuan berani mati yg beliau amat suker melihat wanita2 cantik lagi suci bersih bab kapas berterbangan di udara...aku pn suker gak, tapi aku suker cik Tom,aku dulu pernah ada hubg dgn tomboy, tapi bkn kerna aku putus cinta dgn nuar ke, badd ke,ag ke,kimie ke...tapi sbb aku suker melihat gelagat mereka yg sggh caring & perihatin pada keadaan sekeliling...ok itu DULU yerk sebelum aku jmpe hubby aku...aku bkn nk bercinta dgnnya...cuma nk mengikis je, cam jahanam perangai aku kn????muhahahahaha... eh sabtu ni ada jemputan dari exgf hubby aku...(J,jgn marah aku tak kisah pn)...saje aku dh xde benda nk citer...aku masih baik dgn exgf hubby aku,korang leh tak kalu cam2...hah aku nk merepek hari ni kerna aku dh bosan gg aku sakit menyegat kepala otak aku yg biul ni....aku ada dengar citer, gosip..gosip..salfarina, ruzila mai dtg dekat kit aku nk citer ni...ada lah sorg mamat yg kurang semengah tu lah...yg hrtu aku citer bini nk beranak dientah kemaner..leni dh berbaik dgn bininya, tapi bini dia dgn girl frendnya dh berbaik gak ddk serumah,makan sepinggan, tido sebantal,kongsi sebtg,aik...maner aku tau kongsi..dia yg citer kt org yg leh dipercayai....he..he..he..terlepas coz aku kan ni...cam jahanam citer aku nie...luahan perasaan dari hati yg suci murni....

Thursday, November 5, 2009

++KiSaH BerKiSaH PaRt 1++

Member aku tu kawen dgn laki org, dia sebenarny terperangkap dgn cinta 3 segi…..aku pn tak faham benda cinta 3 segi tu….ah layan je lah…dia ddk kat rmh jantan tu sebagai penjaga anak2 jantan tu umur dia masa tu baru je 15thn dia sekolah takat form 3 je, nk smbg sklh tak mampu adik beradik ramai, satu hari jantan tu keja mlm, pagi dia hntr bininya keja dan balik rmh…kat rmh dia rogol mmber aku tu memang jahanam lah jantan tu….dia siap ugut kalau org lain tau siap ko aku canang citer kat kg yg ko buat benda tak elok dan aku hantar ko balik kg, dia memikirkan yg family dia ssh dan memerlukn duit utk tanggung adik beradik kerana dia anak sulung, dia diam kn aje sehingga lah satu hari yg bening dan mendung…eh maner aku tahu mendung hah.. tengah sedap2 berasmara dana tetiba bini dia balik….lintang pukang lah sijantan tu nyorok bawah katil, bab kata pepatah sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua…tu lah dia, akhirnya mmber aku dihalau keluar dgn beg2 bajunya sekali…dan di situ bermula episode yg mengharukan….dia menyewa di sebuah bilik yg suram di dlm sebuah rmh India yg happening giler dgn laki bini bagai berpesta tiap kali tghmlm menjelma….jantan tu tiap mlm akan dtg dan akan menipu bininya dan mencari benda yg haram lagi sedap dan jika sudah halal dah jadi tak sedap….nape ekkk benda haram jadah gak sedap padahal sama je bendenay…..bila dia jmpa aku dan aku terpaksa menyewa bersamanya kerna kesian…..bila dh pindah pun masih lagi jantan tu mencarinya…..satu hari diaorg pegi ke perak utk berkawen tapi menggunakn sendikit, aku tak tau langsung, dia takut nk bgtau aku, kalau aku tau pasti jantan tu aku maki…dah banyak kali aku marah tapi jantan yg tak reti bahasa dan bodoh, yg mmber aku tu pn mmg banggang, nk sgt jantan tak berguna tu…ada satu masa bini jantan tu dtg dan bawak sekali jais, dan jais mengesahkan perkahwinan tu tak sah kerna dia tak berdaftar dgn pejabat agama…..huk..huk..huk…dlm perut dah ada isi…nak tak nak terpaksa lalui jua, time nk beranak, batang hidung apatah lagi batang tak berguna tu langsung tak nampak….haru biru jadinya bila nk daftar anak yg dilahirkn tu…pnya susah…kan nampak jantan tu tak de gunanya tau maen je menyedapkan sendiri je….langsung tak hingin bertanggungjwb bodusss…aku kesian kat anak dia yg terpaksa diazan kn oleh org lain bkn bapak sendiri….(itu pn dgn tebal muka aku terpaksa mencari lelaki yg berkeliaran kat hospital utk diazankn bdk tu).Sampai le skrg ni mmber aku masih mcm tu….dh berbakul2 malah berkarung2 guni aku nasihat tapi dia masih nk jugak jantan tak berguna tu walaupun perkahwinan tu tak sah, aku tak tau nk wat cam ner…jantan tu masih dtg dan menagih dan terus…menagih…ko mmg tak guna lah ayob!!..

Wednesday, November 4, 2009

++TaK Ku SaNgKa++

Boring tahap ultraman tak de keja bos dah blah g sabit rumput..hujan2 pn nak menyabit, bagus gak dia tak de senang kit hidup aku yg tak berapa nk hidup ala2 hujan di musim tengkujuh....he..he.. boring tul aku nk wat entry tak de citer menarik pn...bab kata kak kiah aku skrg dh jadi paparazzi tapi kalau nk buka citer org byk2 kang dosa plak...takut plak terkena batang hidung sendiri je....hal laki org ko jaga laki ko bersepah hahah tu dia kan...aku manusia biase yg ada pasang & surutnya....aku fikir jodoh & nasib seseorg tu tak sama...mcm aku cam ni je lah, pernah gak org tanya aku cam ner aku kenal dgn laki aku dan kenapa ko kawen kalau ko tak berapa berkenan dgn kerjanya....aku kata,dah jodoh....bkn apa aku tak berkenan dgn perangai mrk2 yg kerja cam gitu, sudah pasti ada simpanannya dari aku kecik sampai lah aku dh segini sama je perangai mrk2 itu, tapi sesetengah je tak semua begitu tapi kebanyakannya begitu...ya lah depan bini pijak semut pn tak mati punye baik tapi belakang cam jahanam....aku tak tau lah yg bini2 ni tak perasan ke yg laki buat taik kat belakang mereka bagi aku lah apa yg aku dengar dan lihat aku akan siasat sampai ke lubang cacing.....abang aku pernah ckp kat aku tapi aku xnk dgr...hah skrg terima lah nasib yg sama mcm bini2 yg lakinya curang....hahahaha...aku merepek apa ya....bodussss itu dulu tapi skrg niiiii ada lagi ke???? tepuk dada tanya buah dada sakit tak.... opppssss.....tapi kalau nk citer byk sgt kecurangan mrk2 yg berselindung dibalik wajah alim2 kucing tu...aku citer lebih2 plak nnti ada yg dtg menyerang aku nnti coz ramai yg baca blog aku adalah warga kejiranan aku....nak mampussss.....hah sudah ya tuan2, puan2, makcik2, pakcik2, kakak2 & abang2....

Monday, October 26, 2009

++JaLaN-JaLaN++

Siapa kenal sila angkat tanggan...huk..huk...



Menunggu mereka2...
Dapat naik bas free..

Sabtu lepas aku & the makcik2 geng g jln2 putrajaya, aku ingat ada apa yg menarik sehingga nak suh dtg sampai 40 org...rupe2nya ada jualan iks, ada lah petandingan mencanting batik, mengayam ketupat....arhhhh makcik2 je tau wat aku harammm....wat ketupat jadinya mengumpat ....hahahaha.... lepak2 je lah...lepak punya lepak...punya lepak...haha..nmpk satu pakcik jalan2 sambil borak2 punye...borak2..punye..borak2...terpandang lah kita org yg dh mcm patung dek terkojutnya...yo lah sapa tak terkojut yg dibawanya muda belia...hahah..mula lah wat muka tak bersalah...huh barulah nk menegur kekami ni...kalu tidak berselisih bahu pn buat derk je....dek terkejut nmpk kita org ni dia tnya smpai berkali2...tu lah jantan dah berbini ada hati nk bercinta lagi...sudah2 lah wahai encik...pagi hantar bini g keja...lepas je hantar terus g ajak awek berjln2 macam org belum kawen....tak sangka cempedak dah jadi nanka....huh..huh...takut misteri berulang kembali....tak sanggup rasanya menerajang org ni....apa2 pun layyyaaaan je lah...

Thursday, October 22, 2009

Monday, October 19, 2009

++MaLaM++

Menerjah di penjuru malam tanpa tujuan...aku...boring...he..he..marijuana dlm gengaman telah disalah guna kan...habis disapu kutu jalanan yg bengong...Aku terkejut bila ada gigitan pelesit di betis kekadang di peha gebu ku...siapa yg menyimpan pelesit di tengah kota kemodenan ni???? hairan selama hidup aku disini...akhirnya terbongkar jua bila....harus wujud lagi kah benda begini dizaman milinium...berdosa bila menuduh tapi bila ada yg bercerita aku jadi ....haruskah aku percaya atau biarkan begitu saja...bila aku terbaca...kalau wanita yg membela saka dinamakan pelesit...kalau lelaki dinamakan hantu raya....takut....tapi aku sering kali terdapat kesan gigitan di peha atau betis dan kekadang mimpi ngeri...dari keturunan aku kah atau ada yg berkeliaran bila tidak diberi makan!!!! tapi aku tahu tidak mungkin keturunan aku memiliki benda sebegini....Layannnnnn sisa2 c'usin....harumnya menusuk kalbu....huk..huk..huk...

Friday, October 16, 2009

++DiNneR++









Apasal lu org terkejut???

Peck Aun!!!
Macam2 ada...rambang biji mata aku
Tom Yam Sup
Hai bf cal ke???

Semalam bos aku belanja kat steamboat...ok lah dari tak de...thank boss...walaupun kekdg mulut mcm puaka, masuk telinga kanan keluar telinga kiri je laa...layannn gmbor je yeaah...

Thursday, October 15, 2009

++HaH++



Hari ni aku hantar keta g services....huh macam2 kena tukar...
tayar dah botak..
rim dah bengkok...biler masa aku langgar lubang tak tau ler...
Absorber kena tukar..
spark plug, air filter, air cond belt....huh macam2 lagi ler...hampeh...selama aku bawak keta ni aku tak kisah sgt..bila dah g services kena tukar memacam ni aku cuak takut kena kencing je....beribu gak le kena...puasa le aku sebulan ni...huwaaaaaa.....
tolongggggg...

Wednesday, October 14, 2009

DaTiN KaY BiRtHdAy!!

Happy Birthday!!!allah selamat kan kamu...teng..teng...allah selamat kan kamu...teng..teng..hope panjang umur, murah rezeki, berbahagia bersama Datuk Zack dan happy...

Happy Birthday!! gak wat Dek Wan anak Abu Mansor & Shikin anak OCS Tuan Din(he..he..ada cwgn ke2 ya..aku baru je tau biler g beraya ke rmh org tuanya yg bercerita....ops terlebih sudah)...he..he..semuga berbahagia selalu..

Wednesday, September 30, 2009

++LuaHaN PeRasAaN+++

Entah lah rasa nak meraung ada, nk menangis pun ada, nk marah benggang sesangat, entah kenapa kata nk period dah lepas dah....aku rasa hidup dah macam robot...hari2 sama je pejalanannya, pagi g keja, wat keja bagai nak rak apa pun tak de mengharapkn gaji sebulan sekali je...tgh hari, kadang tak makan, kekadang malas nk makan, kekadang tak tau nk makan apa....lastly tak makan lah....kenapa aku rasa cam gini...hidup penuh susah payah untuk menyara kehidupan.....huk..hukk...
tetapi knp ada yg masih mengambil kesempatan....
1. aku benggang kat muin yg dah 6tahun lebih dan masih tak bayar hutang aku dan dia boleh wat donno bila aku tanya dan aku menyampah bila tenggok muka dia yg macam mat gian...bencciii...sumpah aku menyampah setiap keturunannya..
2. aku benci bila org kata aku lahap sgt nk duit org...aku wat keja 2 ikhlas tak ada nk songlap duit persatuannya...ingat ya aku jual kain tu rm20.00 je bkn rm65.00...tak hinginnya aku duit org.....tapi kan Liza aku kan tak sampai hati nk main nyorok2 dgn bangla kat dlm semak dan tarik2 spender lah....
3.aku rasa cam nak membunuh lah...tapi semut yg masuk dlm bekas kuih raya yg aku bwk dtg ofis je....bila kakak ipar aku mengamuk sakan bila dia tahu abang aku nk wat rumah utk mak aku kat kampung....he..he..he...rasa nk gelak jap tapi nak naik angin pun ada...apalah kisah sgt setakat sebijik rmh utk mak kan tapi napa dia nk marah hah!!! abang aku dah bagi kereta bederet2 utk dia, adik beradik dia abang aku tanggung bersih, sebijik kedai runcit utk keperluan hari2, bawak lagi mak & anak sedaranya ke mekah....apa lah nk memekak...sian mak aku nk sgt ddk kampung bercucuk tanam dan menikmati hari2 tuanya di tempat lahirnya....
4. aku rasa nk berhenti keja dan ddk rmh goyang kaki tangan badan sambil menari samba je...tapi apa kan daya aku tak dpt laki yg kaya sekaya donald trump yg mampu menanggung seberapa byk bini.....tapi yg aku hanggit dan hampir2 mengelegak bila dah tau duit tak berapa nk byk tapi ada hati nk menyumbangkan amal jariah pada betina2 yg mengatal kan.....huk..huk....
arhhhh....yg nyatanya aku tengah tension....

Tuesday, September 29, 2009

++CeRiTa CeRiTi++

Yahooo...raya dah weh....kanak2 yg meriah....

malam raya...mercun time...bdk2 main bunge api je ye...


Dah tak ade koje ke bunga kertas pun nk ambik gmbr.....adeh!!!Depan rmhnya....belum masak...haituiiiii pahit lagi....
Sampai K.Trg betul2 didepan Maidin...
Berehat sebentar di pantai kelulut....air memang kebiruan...cun...


Matahari pun masih segan nk kuar...
Jalan masih clear....oooooo balik kampung...balik kampung...
Mercun raya loooo...ni baru sekotak je ada berkotak2 lagi...he..he..
Duti raya looooo...

Halooo.....Aku nk gak citer pasal raya...kebanyakan blog2 berkesah mengenai raya,
aku pun raya gak, tapi tahun ni aku beraya di perantauan, ya lah bkn kampung halaman aku tapi kampung halamanya....

sebelum raya...
pagi kunon nk balik lepas sahur lebih kurang jam 5.30 am kununnya...aku yg tak pek barang lagi masa 2..huh..huh..kemas2 brg, letak duit raya, bla..bla... kul 7.00 baru gerak.....dah le kena bebel berbakul2...he..he..he...sib baik kat tol gombak tak jemmed sangat....sedang aku relex menikmati cuaca yg hujan rerenyai...tetiba aku terpandang road tax keta company yg aku pakai tu belum di renewal....dah sebulan expired.....terkejut jap...yg aku hairan mamat yg pakai keta tu hari2 tak perasan ke??? memang sepatutnya aku yg merenewal segala kereta company yg ada mcmner aku leh tak ingat keta ni dah expired road taxnya....
lantak lah....masa 2 aku berharap tak ada road block....he..he..he...takut ke???...tapi memang tak ada road block atau pun tembak menembak masa tu....

Malam raya...
malam raya yg bestnya main mercun le...berlawan2...kitaorg dpt mercun masa kontena mercun terbalik kat tepi highway hari tu....tipu je...tapi sumpah aku dapt byk mercun thn ni...sukerrrrnya...aku rasa bergegar lah jap kampung tu....he..he..he...

Dah Raya....
aku raya2 ni tak berapa nk happy sgt lah...biasa je makan, minum, beraya rmh jenjiran pastu lepak2 je lah...yg aku paling tak gemarnya...duk dapur basuh pinggan, gelas dan segala lah....coz ramai sedara sedarat dtg beraya...kena lah tunjuk baik kan rmhnya...huk..huk..huk...Raya kedua baru aku dapat berjalan2 raya...aku g rmh ngah & kak lynn loh...lepak2...ngumpat2 sambil mkn ketupat...he..he..he...Selamat Hari Raya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...