Wednesday, September 30, 2009

++LuaHaN PeRasAaN+++

Entah lah rasa nak meraung ada, nk menangis pun ada, nk marah benggang sesangat, entah kenapa kata nk period dah lepas dah....aku rasa hidup dah macam robot...hari2 sama je pejalanannya, pagi g keja, wat keja bagai nak rak apa pun tak de mengharapkn gaji sebulan sekali je...tgh hari, kadang tak makan, kekadang malas nk makan, kekadang tak tau nk makan apa....lastly tak makan lah....kenapa aku rasa cam gini...hidup penuh susah payah untuk menyara kehidupan.....huk..hukk...
tetapi knp ada yg masih mengambil kesempatan....
1. aku benggang kat muin yg dah 6tahun lebih dan masih tak bayar hutang aku dan dia boleh wat donno bila aku tanya dan aku menyampah bila tenggok muka dia yg macam mat gian...bencciii...sumpah aku menyampah setiap keturunannya..
2. aku benci bila org kata aku lahap sgt nk duit org...aku wat keja 2 ikhlas tak ada nk songlap duit persatuannya...ingat ya aku jual kain tu rm20.00 je bkn rm65.00...tak hinginnya aku duit org.....tapi kan Liza aku kan tak sampai hati nk main nyorok2 dgn bangla kat dlm semak dan tarik2 spender lah....
3.aku rasa cam nak membunuh lah...tapi semut yg masuk dlm bekas kuih raya yg aku bwk dtg ofis je....bila kakak ipar aku mengamuk sakan bila dia tahu abang aku nk wat rumah utk mak aku kat kampung....he..he..he...rasa nk gelak jap tapi nak naik angin pun ada...apalah kisah sgt setakat sebijik rmh utk mak kan tapi napa dia nk marah hah!!! abang aku dah bagi kereta bederet2 utk dia, adik beradik dia abang aku tanggung bersih, sebijik kedai runcit utk keperluan hari2, bawak lagi mak & anak sedaranya ke mekah....apa lah nk memekak...sian mak aku nk sgt ddk kampung bercucuk tanam dan menikmati hari2 tuanya di tempat lahirnya....
4. aku rasa nk berhenti keja dan ddk rmh goyang kaki tangan badan sambil menari samba je...tapi apa kan daya aku tak dpt laki yg kaya sekaya donald trump yg mampu menanggung seberapa byk bini.....tapi yg aku hanggit dan hampir2 mengelegak bila dah tau duit tak berapa nk byk tapi ada hati nk menyumbangkan amal jariah pada betina2 yg mengatal kan.....huk..huk....
arhhhh....yg nyatanya aku tengah tension....

Tuesday, September 29, 2009

++CeRiTa CeRiTi++

Yahooo...raya dah weh....kanak2 yg meriah....

malam raya...mercun time...bdk2 main bunge api je ye...


Dah tak ade koje ke bunga kertas pun nk ambik gmbr.....adeh!!!Depan rmhnya....belum masak...haituiiiii pahit lagi....
Sampai K.Trg betul2 didepan Maidin...
Berehat sebentar di pantai kelulut....air memang kebiruan...cun...


Matahari pun masih segan nk kuar...
Jalan masih clear....oooooo balik kampung...balik kampung...
Mercun raya loooo...ni baru sekotak je ada berkotak2 lagi...he..he..
Duti raya looooo...

Halooo.....Aku nk gak citer pasal raya...kebanyakan blog2 berkesah mengenai raya,
aku pun raya gak, tapi tahun ni aku beraya di perantauan, ya lah bkn kampung halaman aku tapi kampung halamanya....

sebelum raya...
pagi kunon nk balik lepas sahur lebih kurang jam 5.30 am kununnya...aku yg tak pek barang lagi masa 2..huh..huh..kemas2 brg, letak duit raya, bla..bla... kul 7.00 baru gerak.....dah le kena bebel berbakul2...he..he..he...sib baik kat tol gombak tak jemmed sangat....sedang aku relex menikmati cuaca yg hujan rerenyai...tetiba aku terpandang road tax keta company yg aku pakai tu belum di renewal....dah sebulan expired.....terkejut jap...yg aku hairan mamat yg pakai keta tu hari2 tak perasan ke??? memang sepatutnya aku yg merenewal segala kereta company yg ada mcmner aku leh tak ingat keta ni dah expired road taxnya....
lantak lah....masa 2 aku berharap tak ada road block....he..he..he...takut ke???...tapi memang tak ada road block atau pun tembak menembak masa tu....

Malam raya...
malam raya yg bestnya main mercun le...berlawan2...kitaorg dpt mercun masa kontena mercun terbalik kat tepi highway hari tu....tipu je...tapi sumpah aku dapt byk mercun thn ni...sukerrrrnya...aku rasa bergegar lah jap kampung tu....he..he..he...

Dah Raya....
aku raya2 ni tak berapa nk happy sgt lah...biasa je makan, minum, beraya rmh jenjiran pastu lepak2 je lah...yg aku paling tak gemarnya...duk dapur basuh pinggan, gelas dan segala lah....coz ramai sedara sedarat dtg beraya...kena lah tunjuk baik kan rmhnya...huk..huk..huk...Raya kedua baru aku dapat berjalan2 raya...aku g rmh ngah & kak lynn loh...lepak2...ngumpat2 sambil mkn ketupat...he..he..he...Selamat Hari Raya...

Thursday, September 17, 2009

++SeLaMaT HaRi RaYa++


Sempena di bulan yang mulia ini ingin aku mengucapkan 'SELAMAT HARI RAYA' dan MAAF ZAHIR & BATIN....kpd sesiapa yg mengenali diri aku yg sangat mental dan giler2 andai terasa dgn setiap patah pekataan dan perbuatan aku terhadap sesiapa harap dapat memaafkannya....wat family aku Rabiatul Adawiah, Ridwana Aqillah, Rusdiana Aleesa dan Mohd Haziq Iman, wat abang aku Rusdi, Abdul Aziz dan Ameran dan aku gak ingin memohon maaf pada bekas2 kekasih aku Mohd Ramazdhan Abu Mansor, Ahmad Razillah Zainal Abidin, Badrul Hisham Yassin, Ahmad Aziz & Saiful Amri Safri...he..he..he.. jgn marah2 aku insan biasa... dan tak lupa pada kekwn aku Ruzila, Marziha, Salfarina, Raihan, Rokiah, Shamsiah, Sharifah, Suhanis, Noraini, Raja Hasniza, Nurazlina, Latifah dan kekwn aku lah....sorry tak de kad raya....skrg org dah tak kirim dah ok... Tidak pernah aku lupa walau ribut melanda....cam ucapan dpt award plak....adeh!!! wat blogger2 yg sudi menjadi follower aku dan yg cuma dtg membaca citer merapu- rapu aku....lalallalala...lalalala...Layyaannnn....huh...sok dah cuti...sampai 27/09/09....he..he...he...

Tuesday, September 15, 2009

++BoRiNg++

Arrrrhhhhh...sungguh boringggg...ring...ring... bos gi merumput so aku pe lagi sakan le....mood raya dah ada lah kit..kit...aku rindu kg aku tapi tak leh balik kg aku kena balik kg laen....huk..huk..huk...menciii..... bila nk dekat raya ni teringat aku pada arwah abah aku yg pergi masa raya ke dua...sedih giler time tu....

Aku dengar citer petang ni ada majlis berbuka puasa kat penempatan aku....yei....yei...aku tengok dua tiga menjak ni surau di penempatan aku tu dah berkurangan jemaah utk sembahyang terawih....napa yerk...wat kuih ke ???? Layaannn je lah aku tengah boring tahap nak melompat ke angkasa.....keja dah bereh coz mood raya lah kununya.....

++TiAdA LaGi++

Artis:Amy Search
Tajuk Lagu:Tiada Lagi
Lirik:Sia-sia sudah
Kita jalin cinta
Bila hati selalu berbeda

Sampai kapan lagi
Aku harus menahan
Rasa kecewa di dalam dada

Seandainya kita masih bersatu
Tak mungkinkan menyatu
Walau masih ada sisa cinta
Biarkan saja berakhir sampai
Di sini

Tiada lagi yang ku harapkan
Tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa diri mu
Tiada lagi kata cintamu
Takkan lagi ku bersama mu
Biar ku simpan semua
Kenangan ku bersamamu

Thursday, September 10, 2009

++HappY BiRtHdAY PaH++


Sharifah aka Gadut, Semuga di Panjangkan Umur, Di Murahkan Rezeki, Berbahagia Selalu Dan Diberkati Ilahi...amin...tapi dah lama aku tak jumpa ko aku rindu pada zaman kita berfriend dedulu...mandi sungai sampai lupa diri, main bola sampai ke ptg...tapi arwah ayah ngko mmg garang...ngko yg paling taiko lah tika itu...dan kini ko tetap taiko walaupun kita jauh, ko je lah best friend aku masa tu....walaupun ko poyo tahap ikan puyu aku bangga dpt kwan dgn ko...dan kita pernah bergaduh tahap WWF kat tepi sungai...aku tak kan lupa masa tu...kita bertumbuk disebabkan aku tulis nama ayah ko kat atas jambatan, ko benggang dan ajak fight....he..he..he...memang giler lah masa tu aku siap bawak buku lima abg aku meran lagi.....jahanam lah masa tu....huk..huk..huk...Layannnn

Wednesday, September 9, 2009

++KeNgKaWaN AkU++









Sesaja je aku nk release tension....khazanah gmbor memember aku...

Friday, September 4, 2009

++HaMpeh++

Aku sebenarnya smlm kononnya nak le tukar template, tetiba bos aku datang kelam kabut le jadinya...so bila aku tengok balik blog aku semua link dah ilang...huk..huk... nanti aku ada masa aku akan betulkan balik, buat masa ni aku buzy....

Wednesday, September 2, 2009

++SeLaMaT BeRkErJa++

Huk..huk..huk... dah start keja ya mat, lu jadi guard ya....lama cuti??? he..he.....kata nya kejap je tunggu dapat bahagian lain nak 'N' katanya....skrang 'D' pun jadi lah....bersyukur je lah....sib ada keja kalau tak....he..he..he.. Layannn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...