Tuesday, December 28, 2010

++NaPeR Yg HaRaM GaK BeSt++

Napa ya aku pon jadi hairan kenapa yg haram gak best, dari semua benda lah...napa ada org minum arak? napa ada org maen dgn bini/laki org? nape ayam haram gak yg dicari? jwpannya ENTAH aku pon tak tau...bab maen² nih,pengakuan sebenar dr seseorg yg mengatakan masa belum kawen sanggup meredah mlm,sanggup bermandi hujan,sanggup...sanggup...& sanggupppppp...asal dpt jmpe awek semata² nk berasmara dana......tapi bila dah kawen...jwpannya entah lah dh tak der selera nk maen hari²,dah expired lah.....huhuhuhuhuhuuhuuuuuuwaaaaaaaaaaaaaa....KeNaPa!!!! yaaaa...cam hampehhhh jer aku dengar....bersyukur lah apa yg kita ada...tapi kekdg sesetengah suami nih tak rasa seorg isteri tu membantu dlm rumahtangga dan rasa ego yg tinggi utk berpeleseran diluar.....entah lahhhhh labuuuuu....biarkan..biarkan...luncai dgn labu²nya....♥♥♥♥♥....

Monday, December 6, 2010

++PeNgiNTiP++

Selamatkan anda dirmh sendiri???? aku tertnya² naper aku tak leh pakai short pan & singlet jer dlm rmh tak pon bogel jer dlm bilik???? nih rmh aku syurga aku...tapi jgn mengada nk pakai cam tu bila anda ddk rmh setinggan atau apartment ground floor atau tingkat yg boleh di panjat oleh manusia kecuali anda ada bela hantu utk jaga rmh anda...hehehehe...macam jahanam....rmh aku tingkat satu pon ada yg panjat utk mengintai..mcm bangang dah lah rmh aku berdepan dgn balai,sah terang² boleh nampak dr sana,yg memanjat tu plak sah² anak² org balai,tapi napa wat kerja buduh itu wahai anak omak!!! aku hairan ler...apa yg dia nk tgk??? masih berlegar² di otak aku yg suci murni ini...nk tgk aku kah? atau anak² dara dlm rmh aku? bkn ker hari² dah tgk anak² dara tu...kalau nk tgk aku ngko dpt per? meleleh jer lah jang oiiii,atau saja nk tunjuk hero yg aku lah pengsekodeng yg paling berjaya diabad ini??? tah ler..pikir..punya pikir..tak der jawapan..tunggu keputusannya esok...Layannnnnn...

Wednesday, December 1, 2010

++ KoSonG++

Thursday, November 25, 2010

++DriVeR++

Aku tak kesah kalau yg ddk disebelah aku itu fahrin ahmad ker,aaron aziz ker,Sharnaaz Basir ke tapi yg aku kesannya disebelah aku adalah seorg yg tidak bersunat,mulut mcm longkang,suka suki nk mengarah aku itu ini,aku tau dia berpangkat besar tapi kalau dlm keta aku,aku boss okeh!!!! faham yea...dan harap faham dan semoga anda faham...rasa nk tinggal jer tepi jalan tapi aku nih bkn ler kejam tahap firaun lagi,aku cuma dpt memakinya didlm hati aku yg mengbengkak huhuhuhuhuhu...kenapa ada lagi manusia yg begini dimuka bumi ini???? aku...aku...aku...aku..dan aku...benggang...mengapa aku???? aku yg sepatutnya ddk diofis yg berhawa dingin dan kerusi yg empok ini disuruh menjemput & mengambilnya dan membawanya meronda² dgn minyak keta aku yg tidak ditop up & tol dari smart tag aku yg amat ku sygi itu...bkn tak der org laen yg boleh diharap tapi aku jugak yg kena....mungkin dia sgt teruja ingin menaiki keta aku yg merah menyala dan laju bab jet perjuang.....tak suker..tak suker...layannnnn jer lah....

Tuesday, November 23, 2010

++SaNTaU++

Pagi² main sempua, selamat pagi pada semua..hehehehe...hampeh tengok tajuk dh takut..santau ker? dh bediri bulu betis aku yg xberapa nk ada nih...hehehe hahaha...ni bkn santau apa...santau dilebuh raya...ya jgn xpercaya Mr.Red dh terkena sampai skrg nih lum boleh nk renewal roadtax pasalnya nk bayar saman xboleh kena g JPJ, pegi JPJ jer document xder kat shah alam kena tunggu trg hntar, huh jauh benor nk hntar ker shah alam yerk...system tak on9 ker? adusssss..pegi lagi dan lagi dan lagi...pegawai plak on leave..huhuhuhuhu...entah ler bila plak nk g lagi tanya sama itu hud..hud lah...dh xkuase mak nk menerjah kesana lagi...jwpan dari persoalan itu terpaksa lah aku mengunakn Mr.red dgn ketiadaan roadtax tapi insurance masih bernafas itu yg membuatkan aku membawakan jugak dia bersama² setiap pagi & petang....hehe...mmg cam hampeh bila kena berhati² bila ternampak abg berbaju putih..takut...takut..takut..tapi aku bkn xnk bayar tapi tak boleh nk bayar...terpaksa lah aku mengendap-endap cam kura² dlm perahu jgn buat² tak tau plak...ahak..ahak..ahak...mmber aku ada gak wat santau cam gini pada satu mamat yg lebih kurang ajor gaklah...nk kata padan muka nih kejam sangat aku rasa tapi nk diketogeri dlm apa pon aku xtau lah....laen kali mulut jgn kurang ajor sgt,skrg tahan lah bayar saman ya ...hahahahahaha..kejam..kejam..hehehe....tapi aku xder kuang ajor tapi naper aku kena gak yerk..mungkin penguatkuasa tu tersalah catat no kot....huhuhuhuhuhu...malam² maen mercun...hehehe entah xreti nk smbung...layannnn jer lah...

Thursday, October 14, 2010

14 October 2010



Adussss lamanya aku xupdated dh 2bln hari ini...sempena 14 Oct ni aku nk ucapkan Selamat Panjang Umur, Murah rezeki,Berbahagia Selalu & Sentiasa Muda pada Mummy Kay yg tak jemu² menjamu mkn bila aku & geng singgah ke rumahnya... tak lupa juga wat Deq Wan xbf aku yg terlalu baek dan sgt baek...dan lastly wat syikin...





Klon Mr.Red...

Aku sedey randy aku akan dijual...huk..huk..huk...byk berjasanya dia pada aku...teman suka & duka...arhhhhhhhh.....pas ni kena pakai Mr.Red, kena berhati² tak leh nk hentam kromo jer..dah terima pesanan dari empunya Mr.Red supaya aku berhati² dijln raya, lubang² kena elak,bumper² kena slow down...arhhhh byk plak perjanjiannya...menciiiiiii......

Saturday, August 14, 2010

++InSaN BiaSa++

Kenapa manusia dijadikan dgn pelbagai ragam & gaya..ada yg baik & jahat..mereka juga saling memerlukan diantara satu sama lain...kisah disebalik kisah aku yg biasa2 aje...tapi kenapa mesti ada yg tidak berpuashati dibelakang kita...itu wujudnya umpat & fitnah...kalau didepan bukan main lagi lembut gigi dr lidah bayang kan jika gigi kita lembut...ahak..ahak..tapi knp disebaliknya lain ya...cuba lah mengerti mengapa harus menjadi hipokrit..ckp berterus terang apa yg ingin dilakukan oleh hati yg tulus ikhlas...apa2 pun aku simpati wahai sahabat ku yg melaluinya...yg hipokrit jgn mementingkan diri sendiri, seandainya anda dilakukan sebegitu satu hari nanti......semogaaaaaa....zassssssssssss..

Thursday, August 12, 2010

SeLaMat BeRpUasa

Salam Ramadhan....syukur alhamdulilah berpuasa lagi kita ditahun ini...semoga tahun ini memberi keberkatan...SMS yg aku terima sempena ramadhan ni..

~"Meminta Maaf tidak menjadikan kita hina,
Memberi Maaf tidak membuat kita bangga,
Akan tetapi saling memaafkan mampu membuat
Kita mulia di sisi Allah Subhannahu Wata'ala.
Semoga kita termasuk didlm golongan mereka2
Yang beriman & bertaqwa kepadanya....amin amin ya rabbil'alamin
Kami sekerluaga mengucapkan "Selamat Menunaikan Ibadah Puasa 1431H"
Semoga amal ibadah kita diterima oleh Allah SWT. Aminnnn...
Ikhlas daripada:- Mohd Haide A Rahman, Hartini Yahya, Siti Nabihah,
Muhammad Hairul Zaman,Ahmad Sajidin Syukri.

~"Salam ..Makin jauh perjalanan semakin dekat kematian...
Semakin bertambah bebanan,semakin kurang keupayaan...
Hanya Iman dan keyakinan mampu mengayuh perahu kehidupan...
Penuh ketenangan,menempuhi ujian...
Tulus lah dengan Allah SWT, teluslan sesama INSAN,
Moga Allah memberi rahmatnya..."Selamat Menjalani Ibadah Puasa"
Dari Eita,Man,Along,Angah & Alie.

~"Salam! Nama saya Syaban!!
Saya ingin mengigatkan anda bahawa jiran saya iaitu Ramadhan akan datang
Mengunjungi anda lagi bersama Isterinya iaitu REZEKI & kedua2 anaknya iaitu
SAHUR & IFTAR!
Mereka akan ditemani oleh ketiga2 cucunya iaitu
RAHMAT, BARAKAT & KEAMPUNAN...
Mereka akan pulang selepas 30 hari dengan menaiki pesawat EID airlines...
Hargai mereka & anda akan mendapat berkat!
Semoga Ramadhan menjadi titik perubahan dan persedian menghadapi MATI & MASYAR...
INSY"ALLAH...AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN...

Adoiii panjang lebar ler pulak aku nihhh..hehehehe..suka hati lah kan...bila bulan ramadhan ni mula lah aku teingat kat dek wan suar londeh..masa skool bebudak pangil dia cam gitu,bukan apa dia suka pakai suar londeh masa tu...hehehe...nk wat cam ner dh xder jodoh bercinta ler lama maner pon kalu dia bukan jodoh kita bukan ler jwpnya...Semoga Berbahagia...Ramadhan..

Thursday, August 5, 2010

HaPPy BiRtHdaY !!!!




Happy Birthday!!! Happy Birthday!!!! Happy Birthday!!!
Salam Untuk Mu....Salam Kecil Mu...Salam Dewasa Mu...Salam Anak Ku...Titik Bermula Lahir Mu, Kasih Sayang Tercurah Dengan Belaian...Dewasa Mu Titik Bermula Dengan Berbagai Dugaan...Pasti..Kasih, Sayang, Suka, Duka, Benci itu adalah kehidupan yg pasti...Itu Semua Harus Ditempuhi Dengan Sabar...
Semoga Panjang Umur, Murah Rezeki, Berbahagia Selalu & Diberkati Ilahi...Ameennn...

Monday, July 26, 2010

BeNgaNg..+ BaNgAnG..

Entah rasa cam benggang ssesgt nih...dah lama tinggal kan blog aku yg brsawang2, spider oh spider...apa lak kaitan spider dgn blog aku nih...hehehehe...bengang pasal dpt rakan sekerja yg baru yg blur giler tahap entah...entah nk citer pon ssh, rasa nk nangis pon ade gak,rasa nk meraung & meroyan pon ada...aku rasa dia tak faham bahasa melayu kot...sbb dia cina tapi haiiii... aku pesan suh fax dia kata okeh, bila aku tanye dia kata eh ada ke suh fax??? huwaaaaaa..huawaaaaa...rasa nk guling2 kat lantai...byk lah benda yg menyakitkn hati & perasaan aku sebagai rakan sekerja nih...ni plak yg sorng lagi tuh cuti plak...suka suki jer dia nk cuti kan...dh tu keja dia xbuat habis masa nk cuti hrtu...dah akhirnya aku yg kena marah dgn boss...entah boss tu tau nk salahkan staff jer...aku benciiii...benciiii...sabar ya...sabarrrr....zzzzzz...

Saturday, June 12, 2010

++KeNaPa++


Kenapa ya aku suker sgt mamat nih..dulu kalu sebut je AF aku confirm xnk join menengok...bila aku terpandang sinaran mata mamat nih kat diary aku jadi aik jatuh cinta pandang pertama ker???? hahahahaha xde maknernya lah..pertama ape ke jadahnya anak dah berderet2...mungkin muka hensem & bersih berseri2 tu agaknya lah suara dia pun okeh apa...lantak ler janji aku bahagia udah...layaannnnnnnnnnnn lagu dia...dan layannnnnn 5 best gak yerk...tapi xder lah plak stock terbaek dr ladang.....

~Tak perlu ucapkan sepatah kata
~Kerana lantang terbaca dari muka
~Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa

~Tak perlulah kita memcuba lagi
~Betulkan kesilapan perhubungan ini
~Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
~Manakah agaknya cinta kasih?

~Embun pun takan mampu menyubur sekuntum
~Bunga yang layu pada musim luruh
~Yang dulunya mekar disinar suria
~Bila sudah kering pasti akan gugur

~Seperti cinta kita yang jelas ternyata
~Semakin lama semakin rekah
~Menimbulkan tanya apa mungkin kita
~Temu kebahagian dalam perpisahan

~Tiap titis airmata kau tangiskan
~Ku cukup menampung selautan
~Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
~Kerana cuba menafi realiti

Thursday, May 13, 2010

++LuaHaN JiWa++

Haiiiii nk menyesal pun dh tak berguna lalui aje lerrrr...mmg aku rasa benggang nk marah & mcm2 lagi arrr,kalu dh guna nama aku nk wat loan reti2 lah bayor...ni dh ler aku yg menanggung keburukannya...nama aku di black list kan oleh bank nk ambik loan jgn harap ler dah,yg aku benggangnya kenapa aku bagi nama aku masa tu...tak tolong nnti kata xnk menolong plak..aku ni baik hati malas nk berkira sgt...dahhhh apa jadi aku yg mmg susah..camner skrg ni aku nk beli keta baru pun dah xbleh...masaallahhhhhh menimpa...adoiiiiiiii lah aku frust sesgt ni...huk..huk..huk..yg terbaek dari ladang pun dh lama xnmpk dlm poket suar mamat tu...kalu ada aku cekau gak wat realease tension..saja2 je bkn habit ponn...
Masuk je bln May mcm2 masaalah menimpa...rasa down sesgt rasa nk cari ketenangan tapi kemana harus aku tujui...ya lah rak tv aku terbalik dgn tiba2 dan memusnahkan tv aku dan harta benda yg berada diatasnya...pastu nk submit loan xbleh plak nama disenarai hitam kat bank negara aduhhhhhhhh...duhhhh...duhhhh.... bapak2 gimana yaaaaa...mintak tolong dgn abg aku,xnk menolong plak...mcm2 alasan lah nk beli lori lah nk beli bini lah...arrrrhhh kalu takut bini ckp jer lah...
Aku mmg baik hati aku bayar hutang yg disenarai hitam nama aku, tu pun masih xleh submit kena plak tunggu beberapa tahun katernya.....huwaaaaaaaaaa..menangis xberlagu rock...nk nyanyi lagu nysid lah plak...fikir2 balik aku mmg bodoh...tak memikir panjang dan tersangat baek hati...arhhhhhhhhhhhhhh layannnnnnnnnnnnnnn jerrrrrrrrr lerrrrrr...

Saturday, May 8, 2010

++Haiii...hai..hai..++

Assalamualaikum...kepada ibu2 bapa2 yg hadir di mesyuarat hari ini dan saya memohon maaf kerana......aduh cam nk wat ucapan mesyuarat PIBG lah plak...lama tul aku tinggalkan arena pemblogkan...sian dh bersawang2 dah dh beranak pinak dh pun...hehehehe...
aku x de pe nak citer tapi aku mmg xtau nk citer camner.....sejak aku bermuka buku nih..ramai kengkawan aku yg berpuloh thn xjmpe dan kalu fikir2 tak mungkin akan jumpe balik...ishhh..ishhh...muka buku ni sehhh..mmg aku dpt jmpe balik mmber aku masa dolu2...aduhhhh..duh...duh..duh...duh..
Entah ler beb sejak 2 menjak ni aku dh malas nk melawat2 blog kengkwn...aku sebenarnya buzy tahap dewa tapi aku luangkan masa gak utk meregangkan tekanan....c'usin pun xde dlm simpanan....huk..huk..huk...
baru2 ni mie meninggaldunia kerna dilanggar lorry aku turut bersimpati dia adalah teman terbaik...aduhhhh laki aku sedeyyyy dia lah infomer yg terbaik setakat ini...al fatihah utk mie...

Wednesday, February 3, 2010

++ LaYaN++


Pagi-pagi aku dh biol...pegi keja cam biasa tapi hari ni luar biasa...aku tersalah jalan...huh giler..apa yg difikiran hari nih...hampeh..aku sepatut nyer masuk jalan tu tapi aku g terus pas masuk tol balik...dan aku kena uturn dan masuk tol lagi dan lagi baru leh sampai ofis...mungkin aku blur sbb aku sakit kot...tapi aku g gak keja disebab kn raya cina dh nk dekat...cuti seminggu lak tu...terpaksa buat apa yg perlu utk cover balik...hampehhhh...

Friday, January 29, 2010

++KiSaH BeRkiSaH++


pagi2 dah kecoh...mmber hubby aku call kata dia kena pukul dgn isteri nyer...eh apahal plak nih...tnye lah.... zizi(nama sebenar)kata ita(nama sebenar)lempang dia...ya lah dia lempang sebab apa tetiba je....kisah nyer...zizi tak bagi ita pegi keja sebab ita bukan nk g keja dia nk g dating dgn jantan(bkn nama sebenar)lain...hah!!! jarang sangat perempuan ada scandal nih..ni terang2 ita mengaku dan mintak cerai dan dia akan berkahwin dgn jantan itu...statement berani mati sungguh...terkejut babi utan aku di buat nyer...apa nk lagi aku pun xfaham...nak duit bagi,nak note book bagi, nak keta bagi, mungkin dia nk btg besar kot??? itu gamak nyer yg zizi tak dpt bagi mungkinnnn!!!! he..he..he..jahat aku nii...anak sorg bagi kat kak zizi jaga, cuma dua org tu pun zizi yg kena jaga...dia huh langsung tak ambik port..time raya asyik nk balik rmh dia aje kalu balik rmh zizi dia akan mengamuk dan pengsan...he..he..pernah sekali dia mengamuk punya mengamuk tapi zizi buat tak tau je...pastu pengsan...he..he..dgn mak zizi langsung dia tak layan..balik raya mak mertua ddk tepi pintu tunggu anak,menantu,cucu2 dtg dia boleh masuk dlm rmh dgn muka asam kecut tanpa salam dgn mak mertua yg terkebil2 di tepi pintu bab dh macam patung jaga pintu yg kat hotel2 ternama...
Sedih pulak masa mak zizi dtg mengadu dgn aku...napa ita jadi mcm tu...dulu sebelum dpt keja tak de lah teruk sgt mcm ni...ni cuma keja kerani am kat klinik kerajaan dh berlagak ..kalau keja pengarah urusan aku tak tau le....sob..sob..sob aku nangis sedih layan mak dia,masa belum kawen kemain lagi...zizi bukan nye nk sgt ita tu(itu kata zizi ya)ita yg sanggup cari zizi disetiap rmh kakak2 zizi di Kolumpor ni,termasuk lah rmh aku...skrang apa dah jadi!!!!! huh pening pasal masalah org je...lantak le dia...gatai sgt tapi tak pandai nk cover....hampeh!!!!

Wednesday, January 27, 2010

++KeJiRaNan++


Aku bukan nk memandai tapi dari penglihatan mata aku yg rabun2 ayam ni...byk contoh yg kurang enak aku lihat...sekarang dah tak mcm dulu2 lagi..jiran dgn jiran pun dh tak kenal...dan langsung xnk ambik tau..ngko..ngko..aku..aku..itu lah jiran di bandaraya yg indah ini... indah ke???? he..he..he.. ya lah rmh sebelah kena pecah masuk pun org sebelah boleh xtau...habis licin rmh kena curi...sampaikn kain lap kaki pun nk rembat...huk..huk..huk..camner nk wat kalu camtu...jiran ingat mmber sblah nk pindah..tu lah lain kali kenali lah jiran anda...jgn mementingkan diri sendiri... di bandar ni kekdgn kite takut nk campur..nnti dikata kan buzy body plak...arhhhh..lantak lah....lame dah aku tak layannnn....sekali layannnn sakit kepala di buat nyerrr....

Thursday, January 21, 2010

++KeNaPa++

kenapa kekadang manusia ni boleh jadi apa saja sebab DUIT...terfikir difikran aku kalu org sanggup bermusuhan sebab ini....pelbagai contoh ada dimuka bumi nan gersang ini...pasal hutang org sanggup bergaduh bertahun2 aku contoh nyer...terus terang aku tak suka MUIN coz dia xbayar hutang aku...contoh lagi ada yg sanggup buat report pasal tak dapat duit...tapi entah le kalu ikut kan fikiran rasa nak membunuh aje...he..he..he..

Wednesday, January 6, 2010

++HaLuuuuuuuuuuuuuu++

Selamat pagi semua....he..he..he. sowy coz lama xupdate aku buzy body kit...ya lah akhir tahun nie byk benda nk settle lah kata kan tapi aku masih berpijak dibumi nyata...dikesempatan ini aku nk gak mengucapkan Happy New Year walaupun dh agak terlewat...tapi tak pe kan!! aku cuma nk bertanya satu soklan Bodoh!!! bodoh ke??? atau terlampau pandai sampai jadi bodoh...eh ada tau dia terlampau pandai sangat sampai short terus down...he..he..

"BODOH KAH ANDA KALAU"....

1. Jumpe duit berribu ringgit tapi tak ambik??(tuan duit dh mati dan duit tu ada dlm poket seluar beliau!!)
2. Masih berkerja di satu syarikat yang sah2 menindas anda dan dilakukan seperti kuli batak yg kekadang kuli batak lagi bagus dari kerja anda??
3. Memarahi seseorng yg tidak bersalah dah sah2 mmg dia tak de kaitan dgn anda & keluarga anda maupun sedara mara anda.
4. Masih berkerja walaupun menjadi mangsa kepada boss anda yg syok kat anda & selalu meluahkan kata2 cinta & memberi macam2 yg anda inginkan walaupun dia tahu yg anda sudah berkeluarga dan mempunyai 10 org anak.

he..he..he..itu sahaja soklan saya hari ini...jap lagi bos aku nk masuk ofis so beringat sebelum kena....layannnn jgn tak layannnn...(soklan ni tak dekaitan dgn aku maupun sesiapa yg hidup maupun yg sudah tiada)..soklan layan perasaan je...sesedap rasa hati nk tulis...muhahahahaaaa..akhak..ahak..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...