Wednesday, December 28, 2011

++Wordless Wednesday++


Thursday, December 22, 2011

++CuTi²++

Berehat sebentar bersama Jaa


Masjid Besar Besut

Taman Awam Lagun Kuala Ibai



Masjid

Masjid Haji Ahmad Ibrahim Marang

Rusila

Aduhhhh aku lupa nama tempat jatuh lagi di kenang inikan pula tempat bermanja...hehehe hampehhh...
Mmg aku malas nk up date + masa xder, nk citer aper pown xtau dh..minggu lepas aku brcuti,jalan² cari makan,tapi hujan xberhenti² mencurah...dari KL ke kuantan singgah rmh andak,terus ke kemaman rmh kak zara  melepak² dlm kesejukan maklum lah ujan...huhuuu..nk lepak² kt tepi pantai pown takut ombak besar mengulung²..tgk dr jauh jer lah...kemudian aku ke Dungun mengimbau kenangan yg tertinggal...byk yg berubah dh,rindu medan selera sederet tepi pantai teluk lipat,salah satunya kedai fev aku,tapi telah tiada....teringat bershopping di pasaraya salwa...hehehe..dolu itu jer tmpat nk membeli brg keperluan...bergerak ke Kuala Terangganu..singgah di pantai kelulut menikmati udang & sotong goreng..tika musim tengkujuh harga xyah citer lah mmg mahal berbanding biasa...apa nk buat mmg aku dh lama nk mkn ditepi pantai kelulut...dari KT gerak lagi ke besut...huh dh ada highway tapi separuh jer...next time kalu dh siap berapa agak²nya tol dr KL ke KT? hah lantak lah...yg penting aku enjoyyyy...mmg penat lah tapi hati mmg tenang bila nmpak laut,walaupon brgelora tetp menenangkn perasaan...masa berlalu kejap jer,mmg kalau cuti mmg xterasa pown...jap² dh mlm...hehehehe yg penting lagi aku enjoyyyyy sesgt...yahoooo...

Tuesday, October 18, 2011

++KiSaH CuRaNg++

Kes Pertama : Isteri muda belia, kawen baru 3 thn,thn pertama dah wat pasal...suami dah ada hbgan dgn betina laen..dasyat².. isteri tak leh wat apa sbb tgh sarat mengandung...sisuami mkn luar & biarkan isteri terkontang kanting seorg diri,kalau cakap lebih² suami keluar rmh cari betina sundal itu,betina sundal dara sunti yg telah tiada dara sbb dah dibaham suami si isteri...huhuuuu...dasyat²...thn kedua pown sama gak,ingatkan sisuami rasa tersisih sbb isteri mengandung,rupanya tidak lepas bersalin pown si suami masih mencari betina sundal yg tak sedar diri....huhuuuu...sibetina ada hati nk maki²an si isteri,mmg gilerrrrkan...si isteri mmg penyabar & tabah...thn 3 pown sama alasannya siisteri tak mampu nk berkongsi duit dgn sisuami,sibetina sanggup menanggung si suami...kenapa sisuami & sibetina sundal tak kawen ajer sbb siisteri dah tau,sisuami kata hanya utk main² ajer....huhuuuuu....lebih sanggup bersekedudukan dari berkawen...ya allah..mmg dunia sudah nk kiamat....

Kes Kedua : Isteri dah Tua,kawen pown dah lama anak² dah besar²,si suami masih ada hati nak kawen laen...huhuuu..kenapa mesti terjadi seperti nih,sbb alasannya siisteri sudah tak sehebat dulu,huhuu hanya mementingkan hawa nafsu bknnya dh tua² nih ingatkan tikar sembahyang atau pown masjid di subuh,zohor,asar,maghrib & isyak...nih tak masih berpeleseran dikedai² mamak maupown pub²....dasyat²...

Kes Ketiga : Suami Mithali dirmh,bapa yg penyayang,setiap subuh berjemaah bersama anak²,mengaji setiap maghrib...itu bila dirmh...huhuuuu keluar ajer rmh dia lah suami mithali pijak semut pown xmati tadi dh jadi gajah yg memijak² semut hingga mati...dia lah sisuami yg tidak kira bangsa habis ditibai hingga lunyaiiii...dasyat²..huuuu...

Nauzubillah min zalik... p/s : sumber dr kutubkanah...ahakkkk!!!

++WorDLess TueSday++

++AL-FATIHAH++

Wednesday, October 12, 2011

++WoRdLess WeDneSdaY++

++Majlis Perkahwinan Anak Superintendan Razak Elias & Puan Norhayati Mohammad++

Monday, September 19, 2011

++ReDHa++

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

Aku redha untukmu yang aku cinta
Demi kebahagiaan kita
Mungkin kan kekhilafanku
Aku redha cinta ini terbiasa
Ujian telah huru-hara
Mencari kelemahanku

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

Aku redha andai kau jauhkan diri
Membawa hati dan mimpi
Membiasa hidup sendiri
Aku redha walaupun dada berburai
Jiwa tak bisa menghurai
Betapa cinta padamu

Oh kasih jangan kau persiakan waktu
Maafkan aku tak berjaya
Mencipta bahagia ku janjikan...

Sunday, September 18, 2011

++SeLaMaT HaRi LaHiR FriEnD++

 Happy birthday Mimi!!!! Semoga Panjang Umur, Murah Rezeki, Berbahagia Selalu...amin..Nie mimi kwn masa zmn aku kecik hingga kini....(sowy gmbo nih jer yg ada dlm simpanan aku...hehhehe)

Happy Birthday Gak wat Julia, Semoga Panjang Umur, Murah Rezeki & Berbahagia Selalu....kwn aku masa dewasa...(exgf hubby aku nih, bestkn kita org leh kwn walaupown....hehehehehehe)

Saturday, September 17, 2011

++MaJLiS HaFRiZ&HiDaYaH++

 Lalalalalallala....muka org sesat sepetang diPutrajaya.....
Khalif Farhan, Haziq Iman & Rosdi

Hehehehe...minah munga...

Tahniah Wat Iz & Dayah...


Tgh hari tadi aku g majlis kawen anak Asp Khairudin & Puan Badariah di Dewan Seri Melati Putrajaya,aduuuusssss nak cari tmpatnya ssh gilerrr...berpusing2 mmg besar lah Putrajaya, maner yg xbesa g mmg sesatlah....apa2 pown layan gmbr lah...........

Thursday, September 15, 2011

++ReMpaH KaRi++

Hai skrg nih dh byk yg haram dr yg halal,smpai nk mkn pown takut,hari tu aku g beraya rmh mmbr, dia kata yg rempah kari babas tuh ader benda yg bila aku ingat mmg aku xnk mkn lah...eeee geli....dia kata, bkn aku yg kata ya...ader kwn dia punya adek baru keja kt kilang babas di Selayang,pekerja baru maner tau apa²,nk dijadikan cerita kwn dia punya adek tuh nk ler ke tandas tapi xtau kt maner,dia pown bertanya lah pada yg senior,dgn penerangan yg diberi tadi dia pown pergi lah,ropernya dia tersalah buka pintu yg dia ingat tandas tuh,ropernya tempat tergayutnya kulit² biawak...eeeeeyaaakkk...dia kata aku tak tau okeh...ropernya kilang tuh campurkan supaya rasa manis²..tapi aku perasan kalau kedai² india diKL nih(aku rasa kebanyakan kedai yg dikatakan kedai mamak pekerjanya tuh nk baca bismillah pown xtau,sbb semuanya india,tokehnya pown ader yg india bknnya india muslim..percayalah) 
kebanyakannya mengunakan rempah tersebut...dolu² aku ader gak dpt sms dr abg aku yg mengatakan nih 
"REMPAH KARI ALLAGAPA, BABAS, SAKHTY & CAP MATA Keempat-empat jenama kari di atas tidak mengandungi lemak babi TETAPI 40% hasil jualannya digunakan untuk membuat / menambah / memperelok kuil-kuil di Malaysia dan juga sebagai pembiayaan untuk membunuh masyarakat Islam Gujerat India. Itu lah sebabnya kita melihat jenama kari ini berlumba-lumba menaja rancangan-rancangan hiburan TV (terutamanya lagu dan filem Hindi) supaya bersesuaian dengan selera orang Melayu yang sejak dari dulu lagi lagu dan filem Hindi ini ibarat isi dengan kuku dan sudah sebati dengan jiwa mereka. Satu perkara lagi yang perlu diberi perhatian ialah nombor 786. Orang-orang veteran India Muslim (berusia 80 tahun keatas) yang ditanya mengenai nombor ini menyatakan dengan berbagai pendapat. Tetapi apa pun jawapannya nombor ini adalah kod untuk Bismillah yang cara amalannya mereka saja yang tahu. Malangnya kod ini (786) Diselewengkan oleh puak-puak Hindu apabila mereka juga melabelkan papan iklan kedai dengan nombor tersebut untuk mengabui umat Islam. Tidak hairan lah dewasa ini kalendar orang-orang India Muslim yang menggunakan gambar Kaabah dan ayat suci Al-Quran dicetak / ditaja oleh Palanniappa, Sakhty dan Babas. Juga perlu dingatkan pada umat Islam supaya amat peka dengan beberapa Restoran baru nasi kandar yang bergiat aktif sama ada dimana-mana bandar terutama di Taiping dan Ipoh. Pastikan perniagaannya oleh orang Islam dan ayamnya halal... Di Taiping ada restoran nasi kandar, pembuat roti nan dan toseh dari pekerja H**** dan ayam dibekalkan oleh C***"

Aku mmg dh lama tak beli rempah nih,tapi aku masih mkn di kedai mamak,sejak mmber aku citer bab biawak nih aku terus jadi xselera langsung nk mkn kt kedai mamak....eeerrrrkkkk...kenyang mkn biawak goreng...ahakkkkkk...hahahhaa...♥♥♥..

Wednesday, August 24, 2011

++BiLa SuDaH TiaDa Jodoh++

Menyampahnya akuh..(jgn tanya kenapa...hehehe)..coming soon..

Hensemnya Jimmy..

Seksinya dia..

Serasi Bersama..

Satu ketika dahulu..

NaBila Nak Ramai Anak..


Citer pasal jodoh nih semua dh ditentukan oleh Allah sejak kita lahir lagi,walau bagaimana kita elak atau suka mcmana sekali pown,walau kita berabih berjuta ringgit maupon dollar, kalau dia bukan jodoh kita,ttp kita kena readha aje,menangis air mata darah sekali pown tak akan mengubah keadaan...aku tak der lah terkejuttz sgt bila baca yg nabila huda nk bercerai,bkn per retis bese lah...apa² pown layannnzzzz jer lah gmbo² tika mereka tengah bahagia...

Tuesday, August 23, 2011

++SeNYum LaH SiKit++


Salam ramadan, pejam celik,pejam celik dah nk raya nih,cepat jer masa berlalu....huhuhuuuu...persiapan dh ready 70% jer,coz aku xder mood nk jadikannya 100%,ader benda laen blm dpt lagi...arhhh lantak lah ader ker tidak ker janji aku beraya...citer pasal raya plak dah tajuk laen citer laen entah apa² tah...bab yg aku nk citer nih pasal, kalau kita g shooping ke mana ker kalau yg services kita tu lelaki dia akan senyum jer,tapi kalau perempuan jgn harap nk senyum...aku dh byk kali kena entah kenapa agaknya,smlm aku byr tol,selalu aku guna smart tag jer,adek jaga tol tuh muka dh lah masam mencuka,pastu lambat plak nk ambik duit,dah tu ambik duit mcm nk tak nak jer,duit pown jatuh lah,aku tnya lah adek tuh nk kena ambik ker? dia boleh jwb dgn menengkin aku ambik lah,aku benggang lah mcm tak leh ckp leklok last aku buat derk jer lantak lah dia ambik,malas nk layan,tau lah penat pose lagi, aku pown pose & penat gaks,dia buka jer tiang tuh aku blah lah lantak lah dia kutip..hehehe,kalau dia tak menengkin aku aku dh ambik dh,kat kedai makan pown sama aku selalu kena,aku order awal dari yg baru sampai,tapi aku dpt mknan yg paling lambat,minah tuh mmg anti dgn aku agaknya,setiap kali dia ambik order aku mesti kena tunggu lama,tapi kalau abe yg ambik order xder lah aku tunggu lama,cepat jer smpai,dh lama aku perasan,tapi nk wat mcm ner tiap kali aku g kedai tuh dia jer yg senang & lenggang kangkung dtg ambik order aku,takan ler aku nk mintak tukar plak,minah kt kedai cermin mata bwh pown sama bila nmpk aku masam jer muka walaupown aku senyum² kt dia,kalau nmpk bos aku waduh² smpai telinga dia punya senyum...kenapa nk double standard mcm tuh,tak kira lah sapa lelaki ker perempuan ker layan jer lah sama rata,walau kt mana kita bekerja ya adek²......jadi lah rakyat malaysia yg Tegas, Adil dan Berhemah...eh salah tuh slogan laen yg nih ya...Mesra, Cepat dan Betul, mesra alam lah sikit ya,jgn skima sgt wat keja tuh...layannnn jer lah...peace no war ...♥♥♥..

Sunday, August 14, 2011


Minggu nih aku dh janji dgn anak buah aku shah nk balik kg berbuka puasa dgn mak aku,tapi terpaksa ditunda minggu depan sbbnya.....kakak aku mak pada shah nk balik plak,kesian shah dari kecik smpai besar tak pernah mendapat kasih syg seorg ibu,mak dia xleh terima dia sebagai anak, aku pown xtau kenapa,langsung xleh tanya pasal anak dia yg nih,dia dh kawen laen dh ader kehidupan laen,apa lah salahnya terima yg anak dia nk jmpe....

flash back brthn2 lepas....hehehhe...siap ader flash back lagi...
Masa lahir mmg shah ddk dgn family kita org,mak aku jaga masa mak dia g keja(akk aku lah tuh),bapak dia??? menghabiskan beras jer pas bangun tido,mkn,tido blk...cam aper tah...pemalas...
ader lah abah aku suh tolong abah aku, tolong hantar surat khabar kat rmh org yg melanggan,sbb masa tu abah aku ader kedai jual buku2 & majalah & hantar2 surat khabar pagi2 kt rmh org,dia tolong lah,tolonggggg menipu & tolong kelepet duit abah aku ader lah,org bayar dia masuk semua poket suar dia,mkn,rmh,minyak motor & segalanya ditanggung,lagi nk kelepet...hiaaahhhh...dh jadi camtu abah aku benggang lah,ur firedddddddddddd....

Bila dh tak tahan sangat dgn laki dia yg pemalas tuh kakak aku bercerailah dgn dia,dia balik rmh bapak dia lah,kakak aku & anak dia shah ddk dgn kita org,mak aku jaga shah,masa umur shah 5 thn mak aku hantar g sklh tadika,satu hari shah hilang...cari punya cari tak jumpa,mak & akk aku g wat report, Rupa2 nya bapak dia yg tak berguna tuh dh ambik dia dr sklh tadika tuh...mmg mcm lanun punya jtn, siap tinggal surat kt balai polis lagi,mak aku punya mengamuk...dia tulis "dia sebagai bapak yang perihatin kepada anak dia nak ambik balik hak penjagaan anak dia sbb skrg nih byk kes penderaan terhadap kanak2"....sittttttt lahhh....mak aku jmpa lawyer nk ambik balik,tetapiiiii akak aku dh dpt warning dr jtn tuh...sekiranya dia ambik balik shah,hidup akak aku tak kan senang,jtn tuh akan menyusahkan akk aku smpai mati....huhhhh dasyatnya....jadi mak aku sgt faham perangai sijtn tu pown tak jadi lah nk wat hak penjagaan tuh.....

Masa berlalu tahun berganti...akk aku dh kawen laen & dh ader anak, abah aku pown dh meninggal....Shah pown dh form 3 masa tuh(dia sklh asrama),dia di jaga oleh mk sedra belah bapak dia dan bapak dia pown dh kawen laen gak & ader anak, Shah rupa nya tk pernh lupa kita org,walaupon masa dia hilang dia baru 5thn,dia tnya roomate dia ttg arwah abah aku,kebetulan roomate dia tuh sedara aku,balik dia tnya mak dia kenal tak abah aku, mak dia confirm lah kenal,mak dia terus call mak aku,mak aku teruja sgt sbb dia yg jaga dr lahir smpai 5thn,per lagi sepantas kilat pergi melawat shah kt asramanya...dr situ lah kita org jmpa shah,tapi akk aku tak tau masa tuh... sehinggalah satu hari shah ckp dia nk sgt jmper mak dia,mak aku tnya lah akk aku,dia punya mengamukkkkkk sampaikan dia marah mak aku(dosa ya adik2 marah mak kita dosa besar tuh),berapa lama perang terjadi antara akk aku dgn mak aku(dosa lagi ya tuh adik2)..

Masa kini shah dh dewasa, mak dia masih xleh terima & jmper dgn dia,kesian aku tgk,shah pernah ckp dgn aku kalau dia kawen agak2nya mak dia nk tak dtg, entah lah aku nk jwb per diam jerlah, akk aku mmg keras kepala & degil cam adik dia gakkksss...hehehe... Masa aku janji dgn shah nk balik minggu nih, dia ader tnya aku mak ader balik tak,best gak kalau dpt jmpa mak, aku jwb bkn aku xbagi jmper tapi mak dia akan marah wan(mak aku) & dia xkan balik rmh mak aku lagi,aku pelikkkkkk lah akk aku tuh, dh tua2 pown xleh fikir maner yg baek & xberapa nk baek.....Layannnnn...


Friday, August 12, 2011

++BEN ASHAARI AJAK TEKA DAN MENANG++


Jooommmm join sini..

++From Cup A to C++


Waaaahhhhhh...dasyat tul lah, leh ker jadi cam nih??? aku compius lah plak dalam 60 hari plak tu, dgn harga RM88 hinggit leh jadi besar.....huhuuuuu...harga sempena hari raya,(aku ternmpk banner disepanjang perjalanan ke tmpt keja) terfikir gak aku ader ker yg teruja nk membesar kan time puasa² nih...hehehe...bersyukur jer lah aper yg ader tak payah nk renovate,hairan aku maner yg besar nk kecik kan yg kecik nk besarkan...naper masih xpuas hati,allah dah jadi kan kita cukup sempurna...syukur alhamdulilah...layannnn...

Tuesday, August 9, 2011

Monday, August 8, 2011

++PuaSa Ke 9 Daaa++


Cepat betul masa berlalu sedar tak sedar dh 9 hari kita umat islam berpuasa,tapi mood tuk raya masih samar²,aper pown xderrrr,kat kwsan perumahan aku sunyi sepi jer,terawih pown dh xder kt surau,kalau nk solat terawih kena g masjid berdekatan,kenapa lah aku pown tak faham,dengar kata dr makcik² surau tuh dh terlalu kotor kena tukar carpet sbb kucing selalu kencing,LoL tukar lah sebelum ramadan nih,itu pown aku tgk xder tindakan per²,tak kan ler aku nk bersuara,kang per plak kata yg lebih power dr aku yg xder power langsung ini...heehehhe...rasa tahun nih macam tak meriah pown,bdk2 dh tak main2 mercun cam thn2 lepas2 dah,tapi bagus gak tak der lah bising,tapi rasa tak meriah plak kalau sunyi sepi kan...at lease ader bunyi2 lah kan...tak mcm zmn aku kecik², start jer puasa dh bunyi meriam buluh lepas solat terawih,abg aku dgn geng dia lah,belum ramadan diaorg dh stand by cari buluh buat semua lah...naperrrr dolu² macam meriah jer dr skrg nih...masa dh merubah segala²nya... arrhhhh layannn...

++40 Vip BLoG GaRy++


Aku saja2 jer nk join,nak kata ramai sgt member yg baca blog aku nih mmg tak lah kan,ramai member dh malas nk updated blog dia & ader yg terus bersara dr dunia blog2,coz dh join fb...maner yg nk follow blog gary silakan lah,aku pown 1st time jln2 kat blog nih...

Friday, August 5, 2011

++3rd August 2011++


Date smlm tu, saja aku nk mengingati hari kelahiran aku yg ke.. biarlah rahsia.... sbb aku tak pernah fikir umur aku berapa yg nyata aku bahagia dgn kehidupan aku yg kadang² gembira kengkadang berduka lara...syukur alhamdulilah...

Thursday, August 4, 2011

++CheNtHa LaLaNg++


Salam Ramadhan... pagi on the way g keja aku dengar kisah cinta lalang kt radio, citer bab cinta cinton nih terlalu dlm kalau nk di perkatakan...mcm² cinta ader...cinta buku,cinta duit,cinta monyet,cinta tak kesampaian,cinta syok sendiri, & mcm² lagi lah,kalu citer 1001 hari pown xhabis lagi,teramat berat rasa jiwa nk meluahkan andai org yg kita cinta itu tak suker pada kita,tapi kalau masing² cinta sama cinta senang plak citernya..kawen jer lah...bab cinta lalang nihhhh berat gak kalau ader bf sampai 3 4 org,maner nk pilih dijadikan somi? maknanya org tu tak der pendirian tak tetap hati senang citer playboya or playgirla,mmg ssh kalau bercinta ramai² nih,nk cover sana cover sini,ner tau takut pecah tembelang plak,aku dolu pown cinta lalang gak,sana pasang sini pown ader,waaallaaa lah...kalau balik kg dh ader yg stand by,kt KL apertah lagi,satu hantar balik,3minit lagi kuar balik...hahahahhaa jahaaatttnya dia...itu dolu² skrg aku dh tak buat dah,tapi aku plak terkena tempias cinta lalang itu...huhuuuuuuu.... Layannnnnn♥

Tuesday, August 2, 2011

++SaLaM RaMadaN++

Salam dipagi hari, hari nih baru 2 hari berpuasa, syukur alhamdulilah pada mu ya allah...semalam aku terima berita yg salah seorg isteri bos di SK telah kembali kerahmatullah,alfatihah semoga arwah ditempatkan bersama² org yg beriman aminnn...ya rabil'alamin...arwah muda lagi anak baru berumur 7 bulan,sakit per aku tak tau,aku tak kenal maner dgn arwah,tapi ader lah dua kali makan semeja ketika ada majlis makan²..sedeh gak lah...tak per lah yg pergi tetap pergi kita yg hidup harus meneruskan perjuangan di dunia ini....

Saturday, July 30, 2011

++SeDeY++

Dah hampir seminggu syamiel meninggal kenapa aku sentap sgt,arwah bkn sesiapa pown dgn aku & arwah pown tak pernah aku kenal,cuma aku tgk gmba dia dlm fb adda dan membaca komen2 ajer,tapi setiap kali aku teringat kannya aku jadi sedey, arwah bdk baik,meninggal xsiden motor bersama kwn perempuannya,tapi bdk perempuan tu hidup & kakinya terpaksa dipotong,hai bagaimana lah kehidupannya selepas nih,baru jer form 4...aku simpati tapi tak tau nk menolong mcmmaner.....apa pown sedekahkan al-fatihah kepada arwah syamiel Afifi...

++KaRaOkE IPK++

Hahahahhaa....sengal...



Bersama Azmir, pengadil wehhhh....
Org kuat Serdang...
yg nih pown kuat gak...
Pendaftaran...

Ahad lepas aku & the geng melepak di Shah Alam,sambil menghiburkan hati....huhuhuuuu....memberi sokongan & meriuhkan suasana...aku kalau menyanyi mau ribut taufan ler jwbnya...sore dh ler mcm katak dlm balang kaca....hehehe...dr pagi hingga ke mlm....apa2 pown layan jer lah gmba yg ader...

Monday, July 11, 2011

++BaGaiMaNa SaYa JuMpA JoDoH SaYa++

Lol contest ker??? nakkkk joinnn gakkkksss lah...aku ambik dr blog En. kuehbakar
tapi macam tak kena dengan tajuk lah plok...aku nak wat tajuk Bagaimana aku jumpa jodoh aku,saja mengada² nk cita sejarah silam aku yg tak berapa nk best nih......hahaha...nk start dari maner ya... hantam jer lah labuuu... layaaan ya geng..

Suami aku sebenarnya teman lelaki kawan baik aku julia, hehehehe..
Pautanmula-mula tengok dia, aku memang tak berkenan langsung,malah aku benci seribu kali benci sebab nya dia penjawat awam yg memang tak pernah masuk dalam senarai teman lelaki aku lah,kita orang jumpa kat kedai makan NARA di Damansara,saja julia ajak aku dan edda jalan-jalan cari makan, tapi aku bukannya perampas,julia dengan rela melepaskan dia kerana dia ada teman lelaki lain...jue mung jgn maroh akuh ya...

Hubungan aku dengan dia bermula di hari lahir aku,dia telefon aku ajak keluar,aku tak tau dari mana dia dapat no telefon aku,bab perpatah berkata nak seribu daya tak nak seribu dalih,tapi aku memang berdalih-dalih,aku tak suka dia, aku pernah mendengar orang berkata jangan membenci orang takut kita akan suka dengan nya satu hari nanti,aku tak keluar dengan nya, rupanya dia tak berputus asa dari jauh dia datang semata-mata nak jumpa aku...hehehehe sungguh romantik tapi aku tak suka yang romantik,aku jiwa rock & roll berserta keras hati...

Tiap-tiap hari dia akan telefon aku,malas nak layan tapi telefon berdering-dering abang aku marah bising anak dia nak tidur,dulu maner ada handphone ni,guna public phone dan telefon rumah jer lah,aku dah bosan sangat-sangat lah,hari-hari pulak tu dah macam punch card lah pulak,kadang-kadang aku saja aje balik lambat,tapi malam dia akan telefon juga,banyak-banyak teman lelaki yang aku ada dia aje yang aku tak suka,lagi aku tak suka lagi dia datang,sungguh gigih dia..

Dah penat telefon aku,dia datang pulak menjenguk aku ditempat kerja,aku dulu ada kerja part time kat klinik disebelah malam,dia akan tunggu aku balik dan belanja makan malam hantar aku balik,dan bila dia tak bertugas dia sanggup datang dari damansara ke pandan indah jauh tu,naik motor pulak,keperihatinan dia membuatkan aku tersentuh tapi bukan menyintainya,yang membuat kan aku tak boleh terima dia kerana kerjanya sebagai seorang penjawat awam,kebanyakannya yang aku lihat semua mereka tidak akan setia pada pasangannya, ikut kan hati hendak aje aku suruh dia cari kerja lain kalau dia nak kan aku...

Aku sememangnya sudah ada teman lelaki yang lain dan lain-lain,aku ada juga menyatakan bahawa aku sudah mempunyai teman lelaki tapi dia tak percaya, dan asyik aje mencari aku,aku yang memang tak pernah setia,aku ingat lagi kata-kata julia "kalau aku putus dengan dia aku tak kan bagi dia ada hubungan dengan kamu " mungkin aku nih ramai sangat kawan lelaki,dan mungkin juga julia ingat sidia terbaik.

Hari-hari berlalu dan aku semakin berbaik dengan dia,disebabkan dia suka melayan aku meronda-ronda dan makan-makan,kawan-kawan aku yang lain sudah aku tolak ketepi,cuma aku ada seorang teman lelaki bernama ahmad tapi ahmad tidak berkerja tetap,ibu aku pernah berpesan jangan berkawan dengan lelaki yang tidak berkerja nanti kita yang akan menyaranya...hehehe materialstik sungguh ibu aku itu.

Dalam masa 6 bulan dia sudah merangka ingin merisik aku,terpaksa lah aku membawa dia berjumpa dengan ibu aku dikampung,ibu memang tidak menerimanya sepenuh hati dia kerana kerjanya yang aku nyatakan,tapi apa kan daya sekurang-kurang nya dia ada kerja tetap yang akan menjamin masa depan aku nanti,setelah ibu nya datang meminang dan terus bertunang, selepas 6 bulan kemudian aku berkawin dengan nya.

Alasan yang aku berikan kepada ahmad ialah ini pilihan keluarga dan aku harus menerima nya dengan drama air mata,sungguh terharu aku melihat ahmad yang sedih itu,dalam hati aku kesian bercampur-campur berdosa menipunya dan terharu kerana ahmad sanggup datang di hari perkahwinan aku.

Sekian terima kasih macam cerita budak sekolah darjah satu jer aku nih kan....jangan gelakkkk...jgn gelakkk...disebab kan sebelum nih aku tak pernah setia dengan dia selepas kawin dia pulak melakukan pekara yang sama terhadap aku,memang betul jangkaan aku yang merasakan yang mereka tak reti nk setia pada isteri...dirmh lain & diluar lain...kenapa aku beranggapan begitu??? kerana kesemuanya berperangai sama sahaja,apasal aku emo plak nih...hehehehee...layannnnn jer lah

++MaLaS Nyaaa++

Malas yg amat sgt aku nih...naper ya...nk mkn pown malas,perut lapar tapi hati & fikiran aku tak mau mkn...bila fikir jer nk makan kt maner dh mula aku mual² kucing...otak aku automatik teringat bila aku mkn kt kopitiam terjumpa besi pemberus periuk..huhhh...eeewwwww...bila fikir nk mkn mee mamak tu aku pernh tergigit kulit telur dlm mee dia...eeewwwww gak...hoookkk tuuuiii...pantang aku kalau mkanan yg ader telur terggit kulit nya...fikir² nk mkn nasi kt kedai tepi tuh secara auto otak aku terbau air kencing tikus di kedainya,ader lagi satu,bila aku fikir nk mkn kfc oooohhhhh noooooo mmg aku xkn mkn lah bila teringat diaorg sapu ayam kt tapak kasut...huuuuuuuu..eeewwwww.....soooo disbb kan ini lah aku sanggup berlapor hingga ptg,ader gak sekali aku diserang gastrik disbbkan tak mkn tghari...yaaahhhhoooo padan muka lah....so aper nk mkn nih....♫♫♫♫....lalalalalalalalalala♫♫♫...

++PeMbuNuH++

Wajarkah? bayi yg tak bersalah dibunuh? wajarkah manusia yg melakukan kesalahan dibunuh? wajarkah org yg putus cinta membunuh diri? wajarkah dengki kan kemewahan org lain dibunuh?...mmg tak wajar tapi itu lah lumrah dunia sekarang ni.....huh berat sungguh cerita aku kali ini...tak sanggup rasanya memikirkan ramai yg mati dibunuh & membunuh...manusia yg membunuh manusia,macam nyawa senang dicari & diberi....manusia sanggup membunuh sbb duit,dpt duit bagi makan anak & isteri,aper hukumnya itu???..halal kah atau bagaimana?ader manusia sanggup membunuh sbb terdesak dgn kerja yg dilakukan? jahat sgt katanya malas nk simpan bunuh jer lah lagi senang...tutup cerita katanya...huhhhhh....ada juga yg merasakan apa yg dikandung 9 bulan itu bebanan,sanggup membunuh setelah dilahirkan...apa jenis manusia entah lah...dh merasa kesakitan melahirkan dan senang² ajer dibuang dilongkanglah,sungai lah...huhhhh...
kenapa ya...agaknya berapa byk mayat yg kita tak tau,sudah dibunuh dibuang didlm sungai,ditanam,kalau didlm takungan logi najis bagaimana pihak berkuasa nk mengetahuinya.....huhhhhh....okeh lah nk layan fast 5 jap,biar pown citer dh lama aku ttp tgk lagi & lagiiii...aku tak minat transformers lerrrr...layaannnn...

Tuesday, June 28, 2011

++Ku MeNunGGu++

♫♫Ku menunggu
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku kan selalu di sini untuk menunggumu♫♫..
♥♥

♫♫Cinta itu
Ku berharap kau kelak kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku♫♫..
♥♥

[*]
♫♫Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu♫♫..
♥♥

[**]
♫♫Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu♫♫..
♥♥

♫♫Datang padaku
Ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Ku ‘kan selalu setia ‘tuk menunggumu♫♫..

♫♫Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu♫♫..♫♫..♫♫..

Tuesday, May 24, 2011

++WuJuD KaH MimPi Itu++

Haaaaalooooo.....pnya lah lama bercuti dh berlemak jari mulus aku nih nk menaip² blog nih...tapi aku rindu ...rindu...serinduuuuu..nya...mmg tak mungkin dpt aku memilikinya,aku cuma dpt bermimpi bersamanya ajer...ahak..ahak...♥♥♥..

Friday, April 29, 2011

++♫♫Cuti..♫♫CuTi..& ♫♫CuTiiiii++

Cutiiiiii....yahoooooo...bestttt tapi tak best nya, tak dpt balik kg...mak aku g umrah, next week baru balik,lepak rmh jer lah jwpannya...ahad nk g pesta buku..yahoooooo nk borong buku byk²..ermmmm tapi nk g dgn sapa lah ya,malas aku nk ajak kakak tu,smlm dek dah ckp dgn aku, yg aku nih dh kena bomoh dgn kakak tu,eh ya ker!!!! tak der maknernya,tapi entah ler depan dia aku mmg tak berani nk bersuara pon,belakang dia aku lah org nya....bkn sbb aku dibomohkan lah dek dah tapi...aku ada kepentingan sendiri lah,tapi mmg tak puas hati lah,bila dia naik rmh aku kemas² pastu citer kat org yg rmh aku bersepah²...lantak aku ler rmh aku, saper suh ngko pepandai masuk rmh aku & gatai nk mengemas nih..ada aku suruh..ahak..ahak...entah lah..tak baek gado² tu yg aku buat derk jer dpn dia.....arhhhhhhhh...layannnnn jer lah.....

p/s: yg penting cuti kali nih,aku nk tido puas² lantak lah rmh aku nk karam pon.....hahahahahahahahahhaaaaa....gelak jahat....♥♥♥

Thursday, April 28, 2011

++ReaL++






Persoklannya???? naper aku suker sgt kat mamat nih???? pening dh memikir dh smpai gugur rmbt aku memikir nihhhhh....why!!!!why!!!huhuuuuuu...
Jawabannya!!! Lu fikir lah sendriiiii....hehehehe...♥♥♥♥♥♥

Wednesday, April 27, 2011

++SeLamBa++

Hahahahaha...suker hati jer nk bagi tajuk kan...aku punya suker lah ya....hehehehe...citer bab selamba nih mmg best kan...time org ajak org laen makan,dgn selamba org laen yg brmuka selamba pun ikut tanpa segan & silunya...eh kalau aku mesti malu,org itu boleh mkn dgn senang hatinya....huhuhuhuhuhuuuu...
Ni citer laen plak ya..kiter cuba tgk kt kedai mkn ya,kalau couple tu ddk dekat² dgn muka senyum² happy tu maknanya mereka tgh berchenta
♥♥♥,dlm pemikiran belah prmpn tu'bila lah dia nih nk masuk meminang aku,umur dh tak cukup jari kaki & tangan nk kira nih' & dlm pemikiran lelaki plak 'adussss hari² belanja awek mkn bila masa aku nk simpan duit wat meminang nih,adusss..adusss'♥♥, kalau yg ddk berdepan²dgn muka prmpn selamba & lelaki berkedut jer itu maknanya somi isteri,isterinya penat nk masak & somi pening memikir lagi² mkn kt kedai bila lah aku nk dpt beli camera dslr nih....hehehe...kalau ddk brdepan tapi sorg kiri sorg kanan dgn muka dua² berkerut-kerut itu maknanya somi isteri tgh perang dingin kt rmh dibwk ke kedai mkn,sbbnya si somi nk memohon maaf lah tapi siisteri buat² merajuk,hehehehe...kalau yg dtg tu ramai² dgn anak² sekali itu family bahagia,tapi bapak plak yg feninggg..feninggg lalat, kalau lelaki atau perempuan dtg sorg² itu maknanya mereka belum kawen atau baru lepas bergaduh dgn bf/gf atau somi/isteri....hahahahahah tak der maknernya....aku kalau tengah benggang,dia ajak macamana pon aku tetap malas nk layan,tapi mesti ada dia bungkus utk aku...lantak jer lah kalau org dh belanjer jangan membazir itu amalan setan....chiss nan & ayam tandori satu bungkus.... ahak..ahak...♥♥♥...

p/s: perang dingin masih meletus...bila daaaa perang mau tamat...♫♫♫lalalalalalalalala♫♫♫♫...


Wednesday, April 6, 2011

++BoWLinG++


Geng Serdang
Geng Seri Kembangan
Geng Pengurusan
Geng JSJ
The Kutu Group...ahak..ahak..ahak..

Hari ahad aku dh tergesa² nk g menyokong pasukan bowling the kutu group aku...hehehe...aku sebagai penyokong kena lah memberi sokongan yg padu biar pon tmpt kedua pon dh okeh dah tuh....stedy lah geng.....best & enjoy...tak ader kompilasi dr manusia giler kuasa itu,kalau dia tak der pasti enjoy tahap giler pnyer.....hahahahaha...kutuk² org berdosa oiiiii...tapi mmg betul kalau dia ada pasti mood hilang,nk bersorak pon malas coz tgk muka dia yg muncung jer...mcm thn lepas pnya citer,sponsor pnya lah byk tapi pemain dpt baju chip² jer,mkn disponsor katanya tapi yg dptnya gula² getah dgn 100+...huhuuuu sadisssss...thn nih tgk best giler dpt baju mahal² tahap five star.....huuuuuuu...♥♥♥♥♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...