Saturday, December 21, 2013

Tercabar

Perrhhhh...macam tak percya jew..ada anak kwn aku tu baru 12thn,jumpa dgn dia pon sekali sekala jew coz dia ddk jauh nun di seberang laut china selatan,balik sini cuma cuti sklah jumpa mak dia,dia ddk dgn ayah dia,mak dgn ayah dh berpisah...aku jumpa dgn dia pun masa lepak dgn mak dia kt mamak,dah besar dah ya lah dh nk masuk form 1 kata kan..dia mula2 malu-malu meow jew...xsangka plak bila blk jew dia msg aku acik nih sporting tak? dia tnya aku, aku kata lah okeh jew kenapa? acik bleh tak kita couple? tapi kita couple diam2 lah jgn bgtau mak, mcm scandal tu lah!!! wahhhhh hahahahahahaha aku gelak guling2 ngko,chehhh budak kecik nih sunat pon xkering betul2 lagi ada hati nak couple dgn aku, mula tu aku layan kan dulu coz nk tgk sejauh mana dia faham maksud scandal tuh...dia lagi hebat ngko kata...aku terperanjat dgn permintaan dia huhhh budak skrg mmg dah terlebih maklumat kita dulu scandal pon xpernah dengar,dasyat...dasyat.. aku rasa bdk nih kurang kasih sayang lah,nak jew aku ckp kat mak dia tapi aku kesian lah plak kat dia, kalau aku layan lebih-lebih mau aku yg dituduh mencabul plak nnti....eeeeee...tunggu esok plak per lagi permintaan yg mengarut dari dia...gud nite anak ikan makkk...hahahahahahaha...tercabar gak bila budak lelaki 12thn nk ngorat aku!! teruja makkk.... 

Sunday, December 1, 2013

Sedeh...sadeh..

RIP Paul Walker...Aku suka dia aku syg dia tapi dia dh takder...huhuhuuuuu...perginya seorg yg aku minat...sedih..sedih..habis sapa nk ganti dia dlm fast & furious 7??? mesti pasni citer tu dh xsehebat yg sebelum nih..mesti kena tukar jln citernya....huhuhuuu...huuuuwaaaaa......

Wednesday, November 27, 2013

Langkawi

Perhhh best per g Langkawi jalan2 tanpa tujuan...tiada yg menarik nk snokelling air tak chantik lah plok..so g island hopping jew lah....per2 pon layan gmbo je ya...
 Azriel & Azam = Rielzam duo terbaru Serdang...huk..huk..huk..
 Hak milik Kekal
 We are here Langkawi  with pengerusi rumah pink 
 Melawat Makam Mahsuri
 Rumah Mahsuri
 Pulau Dayang Bunting
 Pulau Beras Basah...Menjadi Tanda Tanya???? Hate this feeling!!!!!!
 Tak sah g Langkawi lau tak pergi Dataran Helang nih...

Friday, October 18, 2013

13 Jam

Sebizi² aku,bizi lagi Syed Haydar Tan Sri Syed Nazim...perh gile lah aku mmg tangkap cintan dgn novel nih..mmg aku jarang sangat baca novel sejak dua menjak nih, sethn dua lepas aku mmg pembaca novel yg tegar beratur novel dlm rak sampai ada yg tak sempat nak baca pon,byk yg menarik dlm novel nih yg membuatkan aku terkesima, dah start dah aku mula nk berjinak blk dlm melayan fikiran dan hati aku yg mmg suka berangan dan memikirkan yg bukan²...hihihiii..

Tapi munasabah kah?? wujudkan manusia spt yg berada dlm novel nih?? perhhh alang bahagia andai ia wujud di bumi yang nyata..andai ia milik aku...andai aku yg mengalaminya huhhhh...

"13 jam di dalam penerbangan ke London menaiki MAS A380,takdir menemukan Hana Sofea dan Syed Haydar, jejaka idamannya. Mencipta kenangan terindah di langit biru.Mereka bergelar kekasih kayangan untuk empat jam, menari tango bersama,menjelalah seluruh pesawat bersama,merasai enaknya Caramel Latte bersama...Tapi takkala MAS A380 mencecah bumi,segalanya pergi..."

Arrrhhhhhh..baca lah sendiri...tapi mmg best...(mood berangan...hihihiii)

Perhhhh bayangkan heronya...


Saturday, September 14, 2013

Done

Terbukti!!!! bagaikan telor d hujung tanduk itu peribahasa,bagi aku bagaikan anu yg naik, tetiba turun bila nmpak isteri depan mata masa tgh wt maksiat...hahahahahahaha...itu lah duniawi semata2..kubur kata mari rmh kata pergi masih ada hati nak horeyy2 hingga ke pagi waduh anak ayam atas riba..bkn nk tlg bukak reban ayam belakang rmh.....

Tuesday, September 3, 2013

Lelaki

♫Kau fikir kau siapa?
Cinta ini kau buang saja
Ku tak perlukan memori
Dan kau tak perlu kembali

Kau fikir ku apa?
Siang malam engkau yang punya
Kau datang dan kau pergi
Kau buat aku begini♫

Oh lelaki!!!!
Tak guna!! ku berikan semua
Banggakah dirimu
Kekasihmu sahabatku
Rupanya selama ini


Dia menaruh hati
Kadang kala aku terfikir
Kau berikannya janji yang sama
Dan kau katakan padaku
Sepuluh tahun yang lalu


Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua

Ini rupanya kau balas kembali
Semua yang ku beri
Tak pernah mencukupi
Kau bukan lagi yang aku kenali


Perempuan seperti ku
Tak ingin bersamamu

Dahulu kau bukan begini
Kau hancurkan hati
Ku yakin dahulu
Kau bukan kau bukan kau bukan


Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua
Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua
Lelaki lelaki
Tak guna tak guna tak guna!!!!!!!..


mmg kena sgt dgn lirik nih dgn aku...huhuhuu...

p/s lariiii...larrriiii...haruskah????

Monday, September 2, 2013

Bagaikan mencurah air di daun keladi

Tak perlu berdalih & berdusta lagi...bagaikan mencurah air di daun keladi tiada guna dan faedahnya lagi...hidup perlu d teruskan tak perlu memikirkan air maupun daun keladi itu...

Friday, August 30, 2013

Jujur lah Sayang..

Kejujuran penting dlm kehidupan...berserah pada takdir yg menentukan...harapan sinar kebahagian akan menyinar di dlm hidup ini.....

Sunday, August 25, 2013

Sandiwara Cinta

Aku tahu ini semua tak adil
Aku tahu ini sudah terjadi
Mau bilang apa aku pun tak sanggup
Air mata pun tak lagi mau menetes

Alasannya seringkali ku dengar
Alasannya seringkali kau ucap
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa yang telah kau lakukan kepadaku

Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas telah berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati

Mungkin ini jalan yang engkau mau
Mungkin ini jalan yang kau inginkan
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu

Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas telah berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati

Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas telah berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati
Ku terima walau sakit hati....

Tuesday, July 16, 2013

Tersakiti

Sakit hati, benci,kecewa,merana dan pelbagai lagi lah aku mmg tau dia mmg menipu tapi menafikan dengan sanggup bersumpah atas nama allah..allahuakbar...sumpah laknat pon sanggup perhhhhhh...dasyat lagi takut aku tau dari takut allah, allah maha kaya maha mengetahui, lepas satu,satu bukti terbentang depan mata,aku akan bongkar hingga ketitisan yg terakhir...akan aku korek hingga tiada ruang lagi....

Saturday, July 13, 2013

Padang Sasar

Sebelum bulan Ramadan yg sangat mulia aku and geng purple join pertandingan menembak yaaaa caya lah...johan dalam acara plate berkumpulan...huhuuuu...
 Bersama Geng Purple..


 Geng pertandingan berkumpulan
Geng Carca Marba...
Geng 007...hahahaha..

Tanpa Tujuan

Berkelana tanpa tujuan hidup pasti keresahan dan kesepian...bagai mimpi ngeri di siang hari...hari² tempuhi hidup yang membosankan tanpa kegembiraan... :)... :(

Tuesday, July 2, 2013

Pulau Perhentian

Cuti baru nih aku g jalan2 ke pulau perhentian, tempat aku, negeri aku tapi tak pernah pergi pon dasyat kan,macam2 tempat aku dah g thailand, indonesia, singapura, Aussie tapi tmpt sendiri tak pernah g...hahaha..rupernya best giler g sana..meh lah datang reramai sempena tahun melawat Terengganu tahun nih...pertama kena cari boat dulu kat jeti kuala besut harga seorg rm70.00 pergi & balik kalau rasa nak kawen dgn org pulau tak yah beli yang balik ya...kwangggg..kwanggg.kwanggg...kalau tak der tmpt tinggal kita leh suruh kaunter boat tu carikan chalet, chalet yang aku dapat tu herga rm120.00 semalam, lau nak snorkelling plak harga nya RM40.00,kita boleh tengok ikan2 dengan pelbagai warna,ada shark yang berenang2 di dasar laut,penyu melintas2 dan ada gak air terjun berani org kg situ kata kalau kita berniat yg baik akan termakbul...org kata aku sampaikan jer...

 Bot nih laju giler sapa yg mabuk laut kena mkn ubat sejam sebelum ya...

 Jangan ingat motorbike jer bleh pacak motobot pun bleh ya..

 Snorkelling Like Sex...perhhhh memang beb!!!..sapa g pulau kena try..

 Dugong berenang huhuuu...



 Yeahhhh Snorkelling Time...



 Layannnn...

 Makan Time...pas berenang giler lapornya..
 Last View sebelum balik..

Bye-bye Pulau Perhentian... Raya nanti kita g lagi...hahahaha...

Sunday, June 30, 2013

Rumah Amal Asnaf Al-Barakh

Hari nih aku melawat Rumah Amal Asnaf Al-Barakh di Olak Lempit Banting,bersama geng purple dan OCPD dan isteri Puan Norhayati untuk menjayakan kerja amal yang persatuan anjurkan...
 Apa yang penting? kerjasama...
 Siapa yang ingin menderma/melawat sila hubungi



 Tuan Razak Elias
 Geng Purple
 Lagi Geng purple
 Mengagihkan makanan utk anak-anak

 Berdoa sebelum makan...aminnn..
 3 org driver yg sgt berhemah...
Iris Nama dia nih tapi bkn anak2 disini,Iris Cucu Puan Pengerusi Geng Purple..


 Puan Norhayati Bersama Umi
 Ikhlas dari hati
 Anak-anak Rumah Amal, geng purple, OCPD Tuan Razak Elias & isteri Puan Norhayati bersama cucunya..

Saturday, June 29, 2013

Melawat Bukit Tinggi

Wahhhh tajuk tak boleh blahhhh...melawat sektor ke cik kak...hihihiii macam menteri kan melawat2 bagai...memang tak plan pon nk g tempat nih,ingat kan dekat jer nak naik bukit tu..naik punya naik tak sampai2 gak...naik lagi dan lagi nih kalau ada tmpt u-turn confirm dia u-turn nya..nih idea aku sbb tu aku diam jer...hihihiii...akhirnya smpai gak ler...kena bayar nk masuk huh...genting pon tak macam nih...tak der lah menarik maner pon..semua mahal...tapi kalu nk bergamba mmg cun lah ala2 obersea kan...














huh..layan jer lah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...